Vi gjør bevisste valg hver dag når vi serverer frukt og baker egne brød og har varm middag til 2. måltid (også på tur, bål-mat er nydelig). Bursdagsfeiringer er sukkerfrie, og fokuset ligger på barnet. Vi har også vår egen grønnsakshage hvor vi dyrker ulike grønnsaker. Tidligere har vi dyrket tomater, reddiker, gulrøtter og poteter. Kortreist og økologisk!
Som barnehage ønsker vi å bidra til mat-glede. Å skape gode sosiale samspill rundt matbordet er viktig for oss og at barna tørr å smake på ny og "rar" mat oppfordrer til "mat-mot". Kosthold er en stor del av vår pedagogiske profil og vi streber etter at barna skal få delta i alle faser i et måltid;
- forberedelser: deltar ofte i selve matlagingen og dekker bordet, de får også komme med innspill til menyen av og til.
- selve måltidet: delta i samtaler rundt matbordet, smøre pålegg selv, sende pålegg til hverandre og smake på ny mat, og smake litt selvom man kanskje ikke liker det...
- etter: alle barna rydder opp etter seg selv, og det byttes på å vaske av bordet/stoler.